ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ από την ACTION rent a car στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Η εταιρεία μας παρέχει στον πελάτη έναν ολοκαίνουριο στόλο οχημάτων για μία ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Με τακτικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου πριν αλλά και μετά από κάθε ενοικίαση που εγγυάται την ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο από την ACTION rent a car είστε σίγουροι για τις ασφάλειες που έχετε και τις καλύψεις τους. Σημαντικός παράγοντας πριν ξεκινήσετε είναι να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για μία πιο ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Confident young man wearing glasses adjusting rear view mirror driving alone in luxury car, back view, reflection stock photo

ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Με την είσοδό μας στο αυτοκίνητο και αφού πρώτα φορέσουμε υποχρεωτικά την ζώνη ασφαλείας, ρυθμίζουμε τον εσωτερικό καθρέπτη ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ακριβώς πίσω μας. Ρυθμίζουμε τους εξωτερικούς καθρέπτες ώστε να ελέγχουμε απόλυτα την κίνηση πίσω δεξιά και πίσω αριστερά μας. Ρυθμίζουμε το κάθισμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι καρποί μας να ακουμπούν στο τιμόνι όταν τεντώνουμε τους βραχίονές μας. Ρυθμίζουμε το προσκέφαλο καθίσματος ώστε να καλύπτει ακριβώς το πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Να έχουμε και τα δύο χέρια μας στη θέση 9 και τέταρτο πάνω στο τιμόνι ώστε να μπορούμε να στρίβουμε γρήγορα και με ακρίβεια. Έτσι εξασφαλίζουμε μία πιο ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

The man is driving. Men's hands hold the steering wheel of the car. Selective focus. stock photo

ABS

Όλα τα αυτοκίνητά μας διαθέτουν σύστημα AΒS. Αυτό βοηθάει για μία
ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Δεν πρέπει να περιμένουμε να μας συμβεί ατύχημα για να το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά. Βρίσκουμε ένα άδειο πάρκινγκ και δοκιμάζουμε να φρενάρουμε απότομα ώστε να ενεργοποιηθεί το ABS και έτσι να έχουμε την εμπειρία πως θα αντιδράσει το αυτοκίνητό μας την συγκεκριμένη στιγμή.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η αριστερή λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση και όχι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Μην εμποδίζουμε όσους κινούνται σε αυτήν με υπερβολική ταχύτητα. Μένοντας σταθερά στην μεσαία λωρίδα εξασφαλίζουμε μία πιο
ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΦΛΑΣ

Χρησιμοποιούμε τα φλας όχι μόνο όταν θέλουμε να στρίψουμε αλλά και όταν θέλουμε να αλλάξουμε λωρίδα. Να θυμόμαστε ότι το φλας προειδοποιεί, δεν υποχρεώνει. Κρατάμε το αυτοκίνητο σε σωστή θέση.
Όταν σταματάμε σε διασταύρωση και περιμένουμε να σταματήσει η κυκλοφορία για να στρίψουμε, φροντίζουμε να έχουμε τις ρόδες σε ευθεία θέση μέχρι να ελευθερωθεί ο δρόμος. Όταν σταματήσουμε και έχουμε τους τροχούς στραμμένους προς την φορά που θέλουμε να στρίψουμε υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση σύγκρουσης να βρεθούμε μέσα στην επερχόμενη ροή κυκλοφορίας. Ελαττώνουμε ταχύτητα πριν στρίψουμε. Επιλέγουμε την πρέπουσα ταχύτητα πριν την στροφή. Το απότομο φρενάρισμα και η απότομη επιτάχυνση στη μέση της στροφής μεταβάλλει την ισορροπία του αυτοκινήτου. Κάνοντας αυτές τις απλές κινήσεις εξασφαλίζουμε μία πιο
ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΌΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Στις εθνικές οδούς απομακρυνόμαστε από τους αργούς οδηγούς (προσπερνώντας με ασφάλεια) ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο να εμπλακούμε σε ένα δικό τους ατύχημα. Έτσι εξασφαλίζουμε μία πιο
ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

Πρόσφατες στατιστικές έδειξαν ότι χρησιμοποιώντας το κινητό μας κατά την ώρα της οδήγησης τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε ατύχημα. Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος ακόμη και για τα hands free ή την ανοικτή ακρόαση (car kit). Κοιτάζουμε προσεκτικά μέχρι το τέλους του δρόμου και εντοπίζουμε τυχόν εμπόδια πριν ακόμα τα συναντήσουμε. Να κάνουμε συνεχή έλεγχο στους καθρέφτες. Ο οδηγός πρέπει να λειτουργεί σαν παίκτης σκάκι. Να προσπαθεί να προβλέψει τις κινήσεις των άλλων και τις πιθανές δικές τους αντιδράσεις. Διατηρώντας την προσοχή μας στην οδήγηση εξασφαλίζουμε μία πιο ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Don't text and drive stock photo

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν ή από κάποια απροσεξία ή λόγο υπερβολικής ταχύτητας. Φροντίζουμε να ακολουθούμε τα όρια ταχύτητας που ορίζονται και αποφεύγουμε τους επικίνδυνους ελιγμούς. Μην ψάχνουμε άλλοθι στα αυτοκίνητα ή στους δρόμους. Ο οδηγός που επιλέγει να οδηγεί έχει την απόλυτη ευθύνη τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για τον δρόμο. Το λογικό ον, ο άνθρωπος, έχει το πάνω χέρι, στην υπόθεση της οδήγησης. Έτσι βοηθάτε να έχετε μία πιο ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

comments are closed .