Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ είναι υπόθεση της ACTION rent a car. Η εταιρεία μας, με την πολυετή εμπειρία της και παρουσία της στον χώρο, σας προσφέρει οικονομικές λύσεις σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων κάνοντας τις διακοπές σας εύκολες, άνετες και κυρίως οικονομικές.

Κασσάνδρα

Η Χερσόνησος της Κασσάνδρας (πρώτο πόδι Χαλκιδικής) είναι το δυτικότερο άκρο της Χαλκιδικής και είναι το κοντινότερο από τις τρεις χερσονήσους στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος στην Κασσάνδρα είναι εντυπωσιακή, καθώς ενώνεται με την Χαλκιδική με τη γέφυρα της Νέας Ποτίδαιας, το πρώτο χωριό που συναντά ο επισκέπτης. Ουσιαστικά, η χερσόνησος της Κασσάνδρας είναι νησί που χωρίζεται από τη στεριά με τη διώρυγα της Νέας Ποτίδαιας, απ’ όπου η πανοραμική θέα είτε στον Τορωναίος, είτε στον Θερμαϊκό κόλπο είναι εκπληκτική ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα.

Το αρχαίο όνομα της Κασσάνδρας ήταν Φλέγρα, το οποίο σημαίνει τόπος φωτιάς. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η περιοχή ήταν η πατρίδα των Γιγάντων και έγινε πεδίο μάχης κατά την εποχή των γιγαντομαχιών, όταν προσπάθησαν οι γίγαντες να διώξουν τους θεούς από τον Όλυμπο. Χωρίζεται σε δύο δήμους, το δήμο Κασσάνδρας και τον δήμο Παλλήνης.

Κασσάνδρα - αθηνόραμα travel

 Δήμος Κασσάνδρας: Κασσάνδρεια (συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Σίβηρη και Ελάνη), Νέα Φώκαια, Άφυτος, Κρυοπηγή, Φούρκα, Καλλιθέα, Καλάνδρα και Κασσανδρινό (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού του Μόλα Καλύβα)

Δήμος Παλλήνης: Πολύχρονο, Χανιώτη, Πευκοχώρι, Παλιούρι, Αγία Παρασκευή (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Λουτρά) και Νέα Σκιώνη.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ

Το όνομα αναφέρεται στην ομώνυμη πόλη της Κασσάνδρειας που ιδρύθηκε αρχικά από το βασιλιά Κάσσανδρο, το 316 π.Χ. Ο πληθυσμός της ήταν κυρίως κάτοικοι της πλησιέστερης πόλης του πρώην Ολύνθου, η οποία κατακτήθηκε και καταστράφηκε από το Φίλιππο το δεύτερο, το 348 π.Χ. Αιώνες μετά, το 539-540 μ.Χ., η Κασσάνδρεια, που εκείνη την εποχή ήταν μέρος της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, καταστράφηκε από τους Ούννους και τους Σλάβους.Μετά την ίδρυση της πόλης το 16ο αιώνα και μετά την προσωρινή καταστροφή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια της επανάσταση του 1821, και μέχρι το 1954 το επίσημο όνομα του μέρους ήταν Βάλτα. Μετά το 1954 η πόλη αποκλήθηκε για πρώτη φορά Κασσάνδρα και το 1964 πήρε το πρωτότυπο όνομα της αρχαίας πόλης της Κασσάνδρειας. Η Κασσάνδρεια, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας, χτίστηκε σε λόφους και κοιλάδες και έχει περίπου 3500 μόνιμους κατοίκους.

Κασσανδρεία Χαλκιδικής - HalkidikiTravel.com

ΠΑΛΛΗΝΗ

Ο δήμος Παλλήνης είναι ένας νέος σχετικά δήμος με πρωτεύουσα την Χανιώτη. Περιλαμβάνει τους οικισμούς Πολύχρονο, Χανιώτη, Πευκοχώρι, Παλιούρι, Αγία Παρασκευή (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Λουτρά) και Νέα Σκιώνη.

ΧΑΝΙΩΤΗ

Σύμφωνα με την παράδοση η ονομασία της οφείλεται στον πρώτο κάτοικο του οικισμού, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα νότια του σημερινού οικισμού (Παλιό Χωριό). Αυτός φέρεται να ήταν από τα Χανιά και έτσι ο οικισμός έλαβε το όνομα Χανιώτης. Κατ’ άλλη εκδοχή η περιοχή οφείλει το όνομά της σε έναν χανιώτη, δηλαδή χανιτζή που διατηρούσε ένα χάνι (πανδοχείο) στην περιοχή. Έτσι η περιοχή λεγόταν του Χανιώτη. Το χωριό αποτελεί σημαντικό καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό ενώ έντονη είναι και η ενασχόληση με την γεωργία.

Χανιώτη - Διαμερίσματα Μαλτίνας Χανιώτη Κασσάνδρα Χαλκιδική

Σημαντικοί καλοκαιρινοί τουριστικοί προορισμοί στην χερσόνησο της Κασσάνδρας αποτελούν επίσης η Άφυτος, η Καλλιθέα, το Πολύχρονο, το Πευκοχώρι, η Φούρκα και η περιοχή Σάνη.

Άφυτος

Σχετικά με την ονομασία του χωριού εικάζεται πως προέρχεται από την ελλιπή βλάστηση. Ο οικισμός είναι παραδοσιακός, με πέτρινα σπίτια και καλντερίμια. Φημισμένος είναι ο ναός του Αγίου Δημητρίου, στην πλατεία του χωριού, που οικοδομήθηκε το 1857. Από την πλατεία μπορεί κανείς να δει τον κόλπο της Κασσάνδρας.Στην περιοχή όπου βρίσκεται η σημερινή Άφυτος, υπήρχε καταυλισμός από το 3.000 π.Χ. Η Άφυτος υπήρξε σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα και ανήκε στην Παλλήνη (μνημονεύεται από τους αρχαίους συγγραφείς). Το ιερό του Διονύσου και ο ναός του Άμμωνος Διός είχαν ουσιαστική συμβολή στο να εξαπλωθεί η φήμη της κατά τα αρχαϊκά και τα κλασικά χρόνια. Η πόλη έκοβε δικό της νόμισμα, που έφερε την κεφαλή του Άμμωνος Διός. Οι επόμενες πηγές είναι του 14ου αιώνα, σε έγγραφα του Αγίου Όρους. Βέβαιο είναι πως το χωριό αναφέρεται σε ελληνικές πηγές ήδη από τις αρχές του 17ου αιώνα.

Άθυτος - Halkidiki Holidays

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η Καλλιθέα είναι χωριό και έδρα του ομώνυμου Δημοτικού διαμερίσματος στο Δήμο Κασσάνδρας του νομού Χαλκιδικής. Η περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς στην Καλλιθέα έχει ανασκαφεί ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, τμήμα του ιερού του Άμμωνα Δία (ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή από τον 5ο αιώνα π.Χ.) και η περιοχή του βωμού. Στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. κατασκευάστηκε μεγάλος ναός δωρικού ρυθμού, προς τιμή του Άμμωνα Δία. Ο Διόνυσος είχε ήδη αρχίσει να λατρεύεται στην περιοχή από τον 8ο αιώνα π.Χ., όπως φανερώνουν μια σκάλα σκαλισμένη στο βράχο και μια σπηλιά που ήταν αφιερωμένη στη λατρεία του θεού. Στη θέση Σωλήνας ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους παλαιοχριστιανική βασιλική. Η ιδιόρρυθμη, πρωτότυπη και μοναδική παλαιοχριστιανική βασιλική χρονολογείται από τον 6ο αιώνα. Το μεσαίο κλίτος της καταλαμβάνεται από ένα προγενέστερο κτίριο , που φαίνεται να ήταν οίκος μαρτυρίου.

Καλλιθέα - Ιστορία & Πληροφορίες - Η Χαλκιδική

Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  από την ACTION rent a car, γίνεται εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Αφού κάνετε την κράτησή σας μέσω της ιστοσελίδας μας https://www.actioncars.gr ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας μας στο +30 23740 20604, σας παραδίδουμε το αυτοκίνητο σας στο ξενοδοχείο ή στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο σας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο της Κασσάνδρας θελήσετε. Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Καλλιθέα, στην Άφυτο, στην Κρυοπηγή, στην Σίβηρη, στην Φούρκα, στο Σάνη, στο Πολύχρονο, στην Χανιώτη, στο Πευκοχώρι κ.α.

comments are closed .