Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ είναι υπόθεση της ACTION rent a car. Η εταιρεία μας, σας προσφέρει οικονομικές λύσεις σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων κάνοντας τις διακοπές σας εύκολες, άνετες και κυρίως οικονομικές.

ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Σιθωνία είναι χερσόνησος του νομού Χαλκιδικής και αποτελεί την λεγόμενη μεσαία χερσόνησο από τις τρεις του νομού. Η χερσόνησος της Σιθωνίας χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο και τις οργανωμένες ή απομονωμένες παραλίες της, καθώς και δάση πεύκου που χαρακτηρίζουν το τοπίο της.

Σιθωνία - αθηνόραμα travel

Την χερσόνησο περιβάλλουν ο Σιγγιτικός κόλπος στα ανατολικά (σήμερα γνωστό ως Κόλπος του Αγίου Όρους) και ο Τορωναίος κόλπος στα δυτικά (σήμερα γνωστό ως κόλπος Κασσάνδρας). Το βουνό όρος Ίταμος βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου. Η Νικήτη αποτελεί και την έδρα του δήμου Σιθωνίας. Το Πόρτο Κουφό είναι ο μεγαλύτερος όρμος και το πιο φυσικά ασφαλές λιμάνι. Μεγαλύτερος οικισμός είναι ο Νέος Μαρμαράς, που βρίσκεται στην μέση της χερσονήσου και είναι το κυριότερο εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής. Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του Πόρτο Καρράς. Επίσης στην περιοχή Καρτάλια, βρίσκονται μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες, όπως το Αζάπικο, η Τριστινίκα, ο Κόρακας, ο Μαραθιάς, το Καλαμίτσι, το Κριαρίτσι κ.ά. Στην άλλη πλευρά βρίσκουμε τον ημιορεινό οικισμό της Συκιάς με την παραλία της, την τουριστική Σάρτη, την Βουρβουρού και τον Όρμο Παναγιάς, που βρίσκεται στη αρχή του χερσονήσου.

Η Σιθωνία - Ammouda Villas στη Σιθωνία Χαλκιδικής: Όρμο Παναγίας βίλες,  Άγιος Νικόλαος Χαλκιδική, Σιθωνία βίλες

ΝΙΚΗΤΗ

Η Νικήτη είναι πρωτεύουσα του δήμου Σιθωνίας. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη 101 χιλιόμετρα (χλμ.) και από την πρωτεύουσα του νομού Χαλκιδικής Πολύγυρο, 36 χιλιόμετρα (χλμ.). Κύρια ασχολία των κατοίκων είναι ο τουρισμός, η παραγωγή ελαιολάδου και η μελισσοκομεία. (Η Νικήτη χαρακτηρίζεται ως το κέντρο της μελισσοκομίας στην Ελλάδα).

Νικήτη Χαλκιδικής - HalkidikiTravel.com

ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Ο Νέος Μαρμαράς είναι κωμόπολη και βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της Σιθωνίας του νομού Χαλκιδικής. Αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα με ίδια ονομασία. Είναι κτισμένος πάνω σε τρεις λόφους, στο ορεινό συγκρότημα Ίταμος ή Ντραγουντέλης. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι ο τουρισμός, όπως επίσης η γεωργία (ελαιοκομία και αμπελοκαλλιέργεια) και η αλιεία. Κάθε χρόνο το Νέο Μαρμαρά επισκέπτονται πολλοί τουρίστες, καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η μαρίνα του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς και το μοναδικό στην Ελλάδα πλωτό λιμάνι του Μαρμαρά, φιλοξενούν εκατοντάδες σκάφη όλο το χρόνο. Ο παραθαλάσσιος οικισμός απέχει 125 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, και 55 από τον Πολύγυρο. Ανάμεσα στα αξιοθέατα αξίζει να αναφερθεί και η περιοχή του Τριπόταμου, με το ομώνυμο μετόχι, στα όρια του Δ.δ. Μαρμαρά με το Δ.δ. Νικήτης.

Νέος Μαρμαράς. Δείτε από ψηλά τον οικισμό που ιδρύθηκε από πρόσφυγες στην  Χαλκιδική και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα -  ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ από την ACTION rent a car, γίνεται εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Αφού κάνετε την κράτησή σας μέσω της ιστοσελίδας μας, www.actioncars.gr ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας μας στο +30 23740 20604, σας παραδίδουμε το αυτοκίνητο σας στο ξενοδοχείο ή στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο σας ή οπουδήποτε αλλού θελήσετε. Ενοικίαση αυτοκινήτου στον Νέο Μαρμαρά, στην Νικήτη, στην Τορώνη κ.α.

comments are closed .