Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  είναι υπόθεση της ACTION rent a car. Η εταιρεία μας, με την πολυετή εμπειρία της και παρουσία της στον χώρο, σας προσφέρει οικονομικές λύσεις σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων κάνοντας τις διακοπές σας εύκολες, άνετες και κυρίως οικονομικές.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής είναι μία από τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας. Αποτελεί τμήμα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας και υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η Χαλκιδική γεωγραφικά αποτελεί την απόληξη της Κεντρικής Μακεδονίας στο Αιγαίο πέλαγος, το οποίο εισχωρεί βαθιά μέσα σε αυτήν, σχηματίζοντας τρεις επιμήκεις χερσονήσους, που δίνουν στην περιοχή το χαρακτηριστικό της σχήμα («πόδια της Χαλκιδικής»).

Η Χαλκιδική είναι μια μεγάλη χερσόνησος, αφού βρέχεται από το Αιγα΄ιο πέλαγος και μόνο Β.ΒΔ. είναι ενωμένη με τον κορμό της Μακεδονίας διαμέσου της περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενώ στο νότιο τμήμα της Χαλκιδικής, σχηματίζονται οι τρεις χαρακτηριστικές χερσόνησοι, οι οποίες είναι από δυτικά προς ανατολικά: η χερσόνησος της Κασσάνδρας, η χερσόνησος της Σιθωνίας και η χερσόνησος του Άθω.

Πρωτεύουσα του νομού Χαλκιδικής είναι ο Πολύγυρος ενώ άλλες σημαντικές κωμοπόλεις είναι η Ορμύλια, η Ιερισσός, η Κασσάνδρεια, η Νικήτη, ο Νέος Μαρμαράς, η Μεγάλη Παναγία, η Αρναία, η Άφυτος, η Χανιώτη, το Πευκοχώρι, η Νέα Σκιώνη. Διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους είναι οι Καρυές. Η χερσόνησος της Χαλκιδικής χωρίζεται διοικητικά στη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και στην Αυτόνομη Μοναστηριακή Πολιτεία Αγίου Όρους. Το βόρειο τμήμα της χερσονήσου ανήκει στη Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η Χαλκιδική είναι μια πλούσια γεωλογικά και κοιτασματολογικά περιοχή αφού τα πετρώματα και τα μεταλλεύματα που την απαρτίζουν δίνουν στους κατοίκους της ένα θαυμάσιο υλικό για να οικοδομήσουν και να στηρίξουν την οικονομική τους δραστηριότητα. Επίσης η Χαλκιδική αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Βορείου Ελλάδας και έναν από τους σημαντικότερους των Βαλκανίων με εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Χαλκιδική από την ACTION rent a car, γίνεται εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία μας στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, και να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας επιτόπου, ή να κάνετε την κράτησή σας μέσω της ιστοσελίδας μας, WWW.ACTIONCARS.GR ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας μας στο +30 23740 20604. Σας παραδίδουμε το αυτοκίνητο σας στο ξενοδοχείο ή στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο σας ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θελήσετε. Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Καλλιθέα, στην Άφυτο, στην Κρυοπηγή, στην Σίβηρη, στην Φούρκα, στο Σάνη, στο Πολύχρονο, στην Χανιώτη, στο Πευκοχώρι, στο Νέο Μαρμαρά, στην Νικήτη, στην Τορώνη, στα Ψακούδια, στα Νέα Μουδανιά, στην Ποτίδεα, κ.α.

comments are closed .